4 Kasım 2013 Pazartesi

HDP ve HDK’de Merkez Yürütme Kurulları Seçildi


www.NorZartonk.org

Geçtiğimiz hafta sonu 3. Olağan Genel Kurulu’nu yapan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve büyük kongresini gerçekleştiren Halkların Demokratik Partisi (HDP), meclis toplantılarını 2 Kasım Cumartesi günü Ankara’da yaptı. Meclis toplantılarında siyasal durum ve yerel seçimlere ilişkin görüşmelerinin ardından HDK ve HDP için Merkez Yürütme Kurulu (MYK) seçimleri yapıldı.

Nor Zartonk’tan Melis Tantan HDP, Sayat Tekir ise HDK MYK’larına seçildi.

HDP meclis toplantısında MYK üyeliklerine Eş Genel Başkanlar Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, Ali Oruç, Ayhan Bilgen, Bahar Şimşek, Beyza Üstün, Bircan Yorulmaz, Emre Yalçın, Gülfer Akkaya, Hatice Altınışık, Hüda Kaya, Hüseyin Taka, İnci Hekimoğlu, Kadir Akın, Levent Tüzel, Melis Tantan, Müslüm Doğan, Nazan Üstündağ, Orhan Çelebi, Özgür Müftüoğlu, Saruhan Oluç, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder, Şükran Doğan, Yurdusev Özsökmenler seçildi.

HDP MYK’sının seçilmesinin ardından yapılan toplantıda ise HDK MYK üyeliklerine Akın Birdal, Beycan Taşkıran, Bülent Parmaksız, Cavit Naci Tarhan, Çiğdem Özbaş, Dilek Kaya, Ece Esmer, Emin Orhan, Fatma Çetintaş, Gülseren Pusatlıoğlu, Günay Kubilay, İrfan Kaygısız, İsmail Şengül, Lami Özgen, Levent Pişkin, Mahmut Çelik, Mutlu Öztürk, Müge Yamanyıldız, Sayat Tekir, Sedef Demir, Serap Kılıç, Sevtap Akdağ, Suavi, Şeyma Kantarcı ve Züleyha Gülüm seçildi.

Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder HDK MYK’sının doğal üyeleri sayılıyor. HDK ve HDP’nin merkez kurulları ve meclisleri eş güdümlü çalışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder