26 Kasım 2013 Salı

Barış Atay’a Yöneltilen Suçlara İlişkin Nor Radyo’nun Basın Açıklaması



NOR RADYO / ՆՈՐ ՌԱՏԻՕ

Red Hack ile bağlantılı oldukları ileri sürülen 14 kişiyle birlikte gözaltına alınan oyuncu Barış Atay, radyomuzda yapılan Red Hack röportajıyla ‘ses benzerliği’ var denilerek suçlanmıştır. Bahsi geçen programın Red Hack grubunun sesinin duyurulduğu ilk program olması dolayısıyla egemenlerin de dikkatini çekmiştir.

Nor Radyo basın, yayın, haber alma ve muhalefet etme özgürlüğü ilkeleri çerçevesinde Red Hack ile röportaj yapmıştır. Yayınlarımızı dostlarımızı yargılamak için kullanan, içlerinde suç unsuru görenlere çağrımız “Bizleri rahat bırakın!”dır. 21 Kasım 2012’de Skype bağlantısıyla program yapmış olduğumuz Red Hack üyesinin kim olduğuna ilişkin araştırma derhal son bulmalı, Red Hack üzerindeki tüm baskılar sona ermelidir.

Barış Atay’ın gözaltından çıktıktan sonra keyfi gözaltıların nedeninin medya patronlarının sansürcü zihniyetinin etkisini açıkladığı “Şimdiye kadar Hopa’da, Roboskî’de, Reyhanlı’da, ODTÜ’de, Armutlu’da, Gülsuyu’nda, Gazi’de, Gezi’de herhangi bir haber yapmadığınız için gözünüzü kapatıp, kulaklarınızı tıkadığınız için oldu” sözlerine katılıyor, tüm basın emekçilerini gerçeklerin yanında saf tutmaya ve herkesi alternatif yayınlarımızı daha da güçlendirmeye çağırıyoruz.

Nor Radyo ailesi olarak gözaltına alınıp serbest bırakılan tüm arkadaşlara ve Barış Atay’a geçmiş olsun diyoruz. Yaklaşık beş yıl önce seslerimizin birbirinden farklı olduğundan hareketle “Dünyanın tüm sesleri, birleşin!” diyerek yola çıkan radyomuz; milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, militarizme, türcülüğe ve ekolojik tahribata karşı; eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği, barışı ve ekolojik yaşamı savunmaya devam edecek.

Tüm bu baskılara karşı çağrımızı bir kez daha yeniliyoruz: #DünyanınTümSesleriBirleşin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder