22 Ocak 2014 Çarşamba

Hrant Ağır Bir Bedel Oldu!



Özgür Gündem

Hrant Dink’in katledilişinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen adliye koridorlarında dönen “yalan”ın dışında cinayete ilişkin ciddi bir gelişme olmadı. Nor Zartonk’tan Sayat Tekir, “O’na bir şey olmayacağına inanmıştık ama yine yaptılar…” diyerek bu ülkede “tehlike”nin ne zaman kapıya uğrayacağının beli olmadığını hatırlatıyor bize. Hele de Ermeniyseniz…

Hrant’ın katledilmesinin Türkiye’nin demokratikleşme sürecine vurulmuş bir darbe olduğunu dile getiren Tekir, Türkler ile Ermeniler arasında barış dilini oluşturan birinin yok edildiğini belirtiyor.

Hrant’ın cenaze törenindeki dayanışmayla, cinayetle amaçlanan düşüncenin boşa çıktığını vurgulayan Tekir, “O gün Türkler, Kürtler, Ermeniler, Lazlar, Çerkesler, Rumlar bir arada yürüdü. Hepsi bir arada yürüdü” diyerek bu ülkede hala bir şeylerin değişebileceğinin umudunun yeşerdiğini ifade etti. Hrant’ın ölümünün ardından birçok insanın Ermeni olduğunu kabullendiğini kaydeden Tekir, Hrant’a dokunulmayacağına inandıklarını ama cinayetle hayal kırıklığına uğradıklarını söylüyor.

Ülkeyi terk etmek istedik

Cinayetten sonraki mart ayında yapılan bir ankette Ermenilerin yüzde 50’sinin “İmkanımız olsa bu ülkeden gideriz” cevabını verdiği bilgisini veren Tekir, “Hrant abi bizim biraz daha demokratik bir ülkede yaşamamız için bir bedel oldu. Geçmişle ilgili konuşmamız için bir bedel oldu. Kimliklerimizi keşfetmemiz için ağır bir bedel oldu” diyerek genç kuşak Ermenilerde yaşanan değişimi anlattı. Tekir, 50 yıl geçse de davanın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder